Η γαστρονόμος Βιβή Κωνσταντινίδου έγραψε για εμάς...

Όνομα και πράγμα το εστιατόριο όπου η Μυρσίνη Λαμπράκη ξεδιπλώνει τις μαγειρικές της γνώσεις.

Προσγειωμένες και σπιτικές μαγειρικές από τη Μυρσίνη Λαμπράκη, με σταθερή αναφορά στη μαμά Κρήτη και συνετές προσαρμογές του μενού στις αλλαγές των εποχών. Μέχρι να επιλέξουμε από τον κατάλογο, πήραμε ένα μεζέ από φετούλες ψωμιού με πάστα από πιπεριές Φλωρίνης, πέστο μαϊντανού και χούμους, με τα δύο πρώτα να αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Συνεχίσαμε με μεζεδάκι από νοστιμότατα, καλοψημένα και όσο χρειάζεται πικάντικα μικρά λαχματζούν. Ακολούθησαν οι σαλάτες, μία καλοκαιρινή με βραστά βλίτα, κολοκυθοκορφάδες και ντοματίνια ψητά, και μία ελαφρώς χειμωνιάτικη με πρασινάδες, ξερά σύκα, φιλετάκια πορτοκαλιού και ντρέσινγκ με πορτοκάλι και μέλι, που με την προσθήκη φρέσκου δυόσμου γίνεται κάπως πιο θερινή. Για κύριο, δεν αντισταθήκαμε στο καλομαριναρισμένο σε γιαούρτι κοτόπουλο ταντούρι, αφράτο και ζουμερό, αγαπημένη συνταγή της Μυρσίνης που την έχει τελειοποιήσει με τα χρόνια. Το πιάτο συνοδεύεται από ινδικές χειροποίητες πίτες, ψητές ντοματοπιπεριές και σάλτσα γιαουρτιού. Δοκιμάσαμε επίσης την αφράτη ομελέτα-σουφλέ με μανιάτικο σύγλινο στο πήλινο, πιάτο που, στον κατάλογο, βρισκόταν στη λίστα με τα ορεκτικά, αλλά ήταν τόσο χορταστικό και νόστιμο που άνετα το επιλέγεις για κύριο. Δροσερά και αρωματικότατα ήταν τα χειροποίητα παγωτά φράουλα και καϊμάκι.

* Executive Chef, Δημιουργία και επιμέλεια menu και συνταγών, ανανέωση menu, εκπαίδευση προσωπικού, ανεύρεση προμηθευτών και πρώτων υλών.