Όμικρον
Consulting Εστιατορίων-Cafe
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Το εστιατόριο "Όμικρον" του Ομίλου Καστελόριζο ανανεώνεται και συνεργάζεται με την καταξιωμένη και βραβευμένη Σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη, η οποία μαζί με την ομάδα της, τον Νίκο Κουτρουμπάνο και τον Αντώνη Σιμογιάννη μαγειρεύει μια νόστιμη ουσιαστική και ενδιαφέρουσα ελληνική κουζίνα με πολλές νεωτεριστικές πινελιές. Προσεκτικά διαλεγμένες άριστες πρώτες ύλες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, όπως γνωρίζει χρόνια να επιλέγει ο Όμιλος Καστελόριζο.
Ορεκτικά και σαλάτες που μοσχομυρίζουν Ελλάδα, Τραχανότουρτα Γιαννιώτικη με ένα αυγό μάτι, Φάβα Σχοινούσας με μελωμένο χιώτικο χταπόδι και πετιμέζι, Τραγανή αλμυρή βάφλα από χαρουπάλευρο με άγρια ρόκα, σπανάκι και κατσικίσιο τυρί Μήλου. Στα must πιάτα μας, που πρέπει να δοκιμάσει κάποιος, είναι το ρόλο αρνιού με χωριάτικο λουκάνικο, φιλέ αμύγδαλου και φρέσκα μυρωδικά, μια πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή του Θρακιώτικου τζιγεροσαρμά, αλλά και τον κόκορα κρασάτο με φρέσκια σάλτσα ντομάτας και σπιτικά ραβιόλια γεμιστά με ανθότυρο και δυόσμο. Τα πιάτα της κλασικής Ελληνικής, παραδοσιακής κουζίνας, τώρα στο "Όμικρον" παρουσιάζονται αλλιώς, όπως το περίφημο Κερκυραϊκό Μπουρδέτο που σερβίρεται με μια φίνα σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με γλυκάνισο και πατατούλες παριζιεν και το χοιρινό κότσι με άγριο σταμναγκάθι, λεμονάτη σάλτσα και μια υποψία κόλιανδρου. Το μενού συμπληρώνουν τέσσερις ελκυστικές προτάσεις γλυκών, φτιαγμένα έτσι ώστε να συνταιριάζουν την παράδοση με τον ευρωπαϊκό αέρα.
* Head Chef, Δημιουργία και επιμέλεια menu και συνταγών, δημιουργία θεματικών και εορταστικών menu, εκπαίδευση προσωπικού, ανεύρεση προμηθευτών και πρώτων υλών, social media.