«Γιορτή Σαρακοστής» με τη Μυρσίνη Λαμπράκη, στο εστιατόριο Γιορτή

Ότι το Εστιατόριο «Γιορτή» που είναι κρυμμένο μέσα στο δάσος, στο πλάι του Βοτανικού Κήπου στο Χαϊδάρι, προσεγγίζει γαστρονομικά κάθε ελληνικό έθιμο και παράδοση με έναν δικό του μοναδικό τρόπο, είναι γνωστό. Αυτό που δεν είχε γίνει γνωστό είναι ότι για τη Σαρακοστή συνεργάζεται με μία σεφ που ξεχωρίζει όχι μόνο για την αγάπη της αλλά και για την πολύ ιδιαίτερη ματιά της στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, τη Μυρσίνη Λαμπράκη.

Έτσι πλέον, για όλο το διάστημα της Σαρακοστής η Μυρσίνη μαζί με την έμπειρη σεφ Βάλλα Δήμητρα δημιουργεί και η Γιορτή σερβίρει, σε ένα πολύ ζεστό και όμορφο χώρο την πιο συναρπαστική πρόταση σαρακοστής της Αθήνας. Σαλάτα πλιγούρι με θαλασσινά αρωματισμένη με την φρεσκάδα του λεμονιού , σουτζουκάκια τόνου σε πιτούλες αραβικές με παπρικάσι πικάντικο, παπουτσάκια με θαλασσινά και burger σολομού με δροσερή σαλάτα, είναι μερικά μόνο πιάτα από ένα μενού που θα κολάσει ακόμα και τους φανατικούς κρεατοφάγους. Κάθε σαββατοκύριακο η Μυρσίνη και η Δήμητρα μαζεύουν τα δικά τους άγρια χόρτα και φτιάχνουν υπέροχες μαραθόπιτες τραγανές και γεμάτες αρώματα αλλά και υπέροχες σουπιές με βλαστάρια μολόχας και καυκαλίδες. Για το κλείσιμο επιλέξτε κάποιο -ή όλα αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε- από τα χειροποίητα γλυκά του μενού –που περιλαμβάνει από νηστίσιμη σοκολατόπιτα μέχρι ζουμερό μπακλαβά με ελαιόλαδο, μέλι, καρύδια και σύκα μουσκεμένα σε γλυκό κρασί Σάμου - και συνοδέψτε τα με καφέ στη χόβολη, τσάι και αρωματικά βότανα από άλλη εποχή ή τα φινετσάτα αρώματα ενός εξαιρετικού espresso, με τα πόδια σας σχεδόν να... ακουμπάνε στον ομορφότερο κήπο της Αθήνας. Γιατί μόνο στη «Γιορτή» η νηστεία γίνεται γαστρονομική εμπειρία!

* Δημιουργία και επιμέλεια menu και συνταγών, εκπαίδευση προσωπικού, Οργάνωση γευσιγνωσίας των menu με Έλληνες δημοσιογράφους.