ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΟΥΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια στην καρδιά της Ελούντας, το «ΚΑΛΥΨΩ» συνεργάζεται το καλοκαίρι του 2016 με την καταξιωμένη και βραβευμένη κρητικιά σεφ ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ.

Η οποία μαζί με την ομάδα της και την ελληνοαμερικάνα σεφ Νικόλ Σκαρτσίλας μαγειρεύει στην καρδιά της Ελούντας μια νόστιμη και ενδιαφέρουσα, κρητική κουζίνα με πολλές νεωτεριστικές πινελιές.

Χειροποίητες πίτες γεμιστές με ντόπια τυριά και χόρτα, δροσερές σαλάτες, μικρά μεζεδάκια και ορεκτικά του βουνού και της θάλασσας, ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά από τον κόλπο του Μεραμπέλου, μαγειρευτό και μελωμένο αρνάκι σιγομαγειρεμένο στη γάστρα με πουρέ άγριου μαϊντανού, αφράτα κεφτεδάκια με τη μυστική συνταγή της ΣΕΦ. Ταλιατέλες με φιστίκι Αιγίνης και μεραμπελιώτικη σουμάδα, ευρηματικό ριζότο κακαβιάς με φιλέτο χριστόψαρου.

Αέρινα μιλφέιγ με κρητικά ξεροτήγανα και κατσικίσιο παγωτό, κρητικό μακαρόν και ο μινωικός μπακλαβάς έκπληξη.

* Head Chef, Δημιουργία και επιμέλεια menu και συνταγών, εκπαίδευση προσωπικού, ανεύρεση προμηθευτών και πρώτων υλών, social media, site.