Expert Meat Course «Χριστουγεννιάτικα Λουκάνικα & Εορταστικά Χοιρινά»
Το Meat & Grill Stories παρουσιάζει ένα μοναδικό σεμινάριο για την παρασκευή Λουκάνικων και εορταστικών κρεατοσκευασμάτων με χοιρινό για Επαγγελματίες Κρεοπώλες, Εστιάτορες, Σεφ και μερακλήδες ιδιώτες!
Σε συνεργασία με την ΑΦΟΙ ΙΑΚ.ΣΑΓΙΑ Ο.Ε , η Meat & Grill Chef Μυρσίνη Λαμπράκη και μια έμπειρη ομάδα από κρεοτέχνες , θα σας μυήσει στα μυστικά για την δημιουργία και παρασκευή Λουκάνικων και κρεατοσκευασμάτων με βάση το χοιρινό, που όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να γνωρίζουν ώστε να προσθέσουν μια νέα γκάμα premium ελκυστικών προϊόντων στις βιτρίνες τους και στο εστιατόριο τους.
Μάθε πως μπορεί να διαφοροποιηθείς στο πιο αγαπημένο παρασκεύασμα των Ελλήνων: το λουκάνικο, αλλά και πως θα φτιάξεις τις καλύτερες Ιταλικές χοιρινές πορκέτες και γεμιστά ρολά!
Ποιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα παρακάτω λουκάνικα & παρασκευάσματα :
- ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ Καραμανλίδικο
- Χοιρινό ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ γεμιστό με γραβιέρα και βασιλομανίταρο
- ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ αγριογούρουνου - μαύρου χοίρου
- ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ελάφι
- ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ με κατσικίσιο φρέσκο τυρί και πράσο
- ΜΙΛΑΝΕΖΙΚΗ και ΣΙΣΙΛΙΑΝΙΚΗ ΠΟΡΚΕΤΑ
- ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΛΑΙΜΟΣ με μείγμα από καπνιστά μπαχαρικά
- ΓΕΜΙΣΤΗ ΣΠΑΛΑ με σύκο και λουΐζα
Αναλυτικά ξεκινώντας , θα παρουσιαστούν οι τεχνικές προετοιμασίας των λουκάνικων ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ!
- Ποια είδη & κομμάτια κρέατος είναι κατάλληλα για τα λουκάνικα.
- Ποιο ζωικό λίπος είναι ιδανικό για τα λουκάνικα.
- Πως να συνδυάσετε τα μπαχαρικά, έτσι ώστε να επιτύχετε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα.
- Η σημασία της υφής και της γέμισης του λουκάνικου για το σωστό "δάγκωμα" μετά το ψήσιμο χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα.
- Σωστή ωρίμανση και σωστό κάπνισμα.
- Τεχνικές καπνίσματος - Θα καπνιστούν επιτόπου σε ειδικό καπνιστήριο ΑΦΟΙ ΙΑΚ.ΣΑΓΙΑ Ο.Ε με ξύλα από σφένδαμο και κερασιά.
- Ποια είδη κρέατος είναι κατάλληλα για κάπνισμα.
- Ιδιαίτερες και μοναδικές συνταγές παρασκευής λουκάνικου.
- Πως ψήνουμε σωστά τα λουκάνικα στη σχάρα, στο φούρνο, στο τηγάνι.
- Τεχνικές δεσίματος των χοιρινών ρολών
- Τεχνικές ψησίματος στον φούρνο και την σούβλα
- Γευσιγνωσία και επιτόπου ψήσιμο με ειδικό κάρβουνο Oleabriq από πυρήνα ελιάς με διάρκεια και ασφάλεια για την υγεία μας ακόμα και όταν διαχειριζόμαστε λιπαρά κρέατα ,όπως τα χοιρινά.
· Ώρα έναρξης: 15:00 – 22:00
Διάρκεια σεμιναρίου: 7 ώρες
Κόστος συμμετοχής 120 €
ERLY BIRT : (πληρωμή) ΜΕΧΡΙ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 100€
Μαθητές ΣΧΟΛΏΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ και άνεργοι: 60€
Κρατήσεις θέσεων & πληροφορίες στο τηλ. 2106148684,6936799994
Email : mirsinicookings@gmail.com
· Άλλες πληροφορίες
Meat & Grill Seminars
Διεύθυνση: ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ 56 , ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ 14671
Παρκινγκ : ΔΡΟΜΟΣ
*Τα δίδακτρα προκαταβάλλονται με την εγγραφή σας, για την οριστικοποίηση της κράτησής σας.
*Με το πέρας του σεμιναρίου δίνονται στους συμμετέχοντες, βεβαίωση παρακολούθησης και συνταγολόγιο.