ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ: Από το Α έως το Ω
Για πρώτη φορά το Meat & Grill Stories by Mirsini Lampraki σε συνεργασία με τον chef Γιώργο Μπατζάκα, που ειδικεύεται στο κάπνισμα του κρέατος με φυσικό τρόπο και ιδιοκτήτη της εταιρείας «Καπνιστά 1300», ξεκινάει μια νέα σειρά σεμιναρίων με θέμα το κάπνισμα του κρέατος. Στο πρώτο σεμινάριο θα αναλυθούν οι βασικές αρχές του καπνίσματος ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν ειδικά σεμινάρια για τον παστουρμά, το παστράμι, καπνιστή γαλοπούλα, σαλάμι αέρος κ.α.
Στο Ά μέρος του σεμιναρίου θα παρουσιάσουμε τις παρακάτω συνταγές
- Καπνιστά μπουτάκια κοτόπουλου (drum sticks)
- Καπνιστή pork belly
- Καπνιστό καρέ χοιρινού
- Καπνιστό πρόβειο μπούτι
Αναλυτικά το σεμινάριο θα παρουσιάσει τις εξής ενότητες:
- Θερμό κάπνισμα
- Αρτύματα & καρυκεύματα
- Επιλογή & διαχείριση κρέατος
- Θερμοκρασίες
- Brine
- Αλάτια
- Ξύλα καπνίσματος
- Χρόνοι καπνίσματος
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019
ΩΡΑ ΈΝΑΡΞΗΣ: 18:00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ώρες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Θεωρητική + Πρακτική
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ: Meat & Grill Stories Studio, Παπαφλέσσα 56, Νέα Ερυθραία
ΚΟΣΤΟΣ: 100€
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ: Μέχρι 20 άτομα
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: στο τηλ. 2106148684
ΥΛΙΚΟ: Βεβαίωση παρακολούθησης, συνταγές
*Τα δίδακτρα προκαταβάλλονται με την εγγραφή σας, για την οριστικοποίηση της κράτησής σας.
**Το σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef, Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης