Ένα άκρως εξειδικευμένο σεμινάριο για όλους, τους επαγγελματίες και τους λάτρεις του κρέατος, για την πιο αγαπημένη κοπή του μοσχαριού, την picanha από την πλέον ειδική Master Grill Chef Μυρσίνη Λαμπράκη.

Τι ακριβώς είναι η picanha; Πως κόβεται; Πως ψήνεται; Και ποια είναι τα κατάλληλα συνοδευτικά;  

Μπορεί στο άκουσμα της picanha το μυαλό μας να σκέφτεται «Βραζιλία» ωστόσο είναι μία σχετικά νεοφερμένη κοπή κρέατος στην παράδοσή της. Το συγκεκριμένο κομμάτι κρέατος έγινε δημοφιλές στη χώρα από τους Ούγγρους κρεοπώλες στο Σάο Πάολο τη δεκαετία του '60 οι οποίοι συνήθιζαν να φτιάχνουν τη βιενέζικη tafelspitz (το περίφημο βραστό μοσχαρίσιο κιλότο με λαχανικά) για να εξυπηρετήσουν μετανάστες εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Volkswagen. Όταν οι Βραζιλιάνοι γνώρισαν αυτό το υπέροχο λιπαρό τριγωνικό κομμάτι αποφάσισαν να το βάλουν στη σχάρα και να το ψήσουν! Τα κατάφεραν τόσο καλά, που από τη δεκαετία του ’70, η picanha έκλεψε την παράσταση και έγινε το Νο 1 σε όλες τις Βραζιλιάνικες churracaries.

picanha rare

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα γίνει αναλυτική παρουσίαση της διαχείρισης της picanha:

  • Τρεις διαφορετικές κοπές: για ψήσιμο σε περιστρεφόμενη σούβλα (το γνωστό μισοφέγγαρο), για steak, για rotisserie
  •  Ψήσιμο: σε ζωντανή φωτιά – είδος κάρβουνου – «τάισμα» φωτιάς – θερμοκρασία picanha
  • Τρόπος αλατίσματος
  • Τρόπος σερβιρίσματος
  • Συνοδευτικά

picanha on fire

picanha grilling

Οι συμμετέχοντες θα έχουν ενεργό ρόλο στο σεμινάριο κόβοντας, ψήνοντας και φυσικά δοκιμάζοντας το δικό τους κομμάτι picanha από μοσχάρι black angus.

Το τερπνό μετά του ωφελίμου σε μια μεγάλη γιορτή ψησίματος!!!

 picanha served

 

Το μενού

Picanha Rotisserie

Picanha Steak

Λουκάνικα

Σάλτσα Chimichurri

Σαλάτα με ανανά, μάνγκο, ψητές πιπεριές και hot chili sauce Brava

Σαλάτα με κινόα, μυρωδικά και κολοκυθάκι

Παγωτό σοκολάτα Callebaut με καραμελωμένο μπέικον

Κρασί

Μπύρα

 

Μαζί μας τα ελληνικά προϊόντα Brava

Κόστος: 120 €, Φοιτητές: 75 €

Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 2110124610 ή στο email info@foodvisions.gr

picanha day

Πάρε Μέρος Στο Σεμινάριο

date
Ημερομηνία

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018

time
Διάρκεια Σεμιναρίου

12:00-16:00

cost
Κόστος Σεμιναρίου

120.00 €

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου