Σεμινάριο Picanha
Ένα άκρως εξειδικευμένο σεμινάριο για όλους, τους επαγγελματίες και τους λάτρεις του κρέατος, για την πιο αγαπημένη κοπή του μοσχαριού, την picanha από την πλέον ειδική Master Grill Chef Μυρσίνη Λαμπράκη.
Τι ακριβώς είναι η picanha; Πως κόβεται; Πως ψήνεται; Και ποια είναι τα κατάλληλα συνοδευτικά;
Μπορεί στο άκουσμα της picanha το μυαλό μας να σκέφτεται «Βραζιλία» ωστόσο είναι μία σχετικά νεοφερμένη κοπή κρέατος στην παράδοσή της. Το συγκεκριμένο κομμάτι κρέατος έγινε δημοφιλές στη χώρα από τους Ούγγρους κρεοπώλες στο Σάο Πάολο τη δεκαετία του '60 οι οποίοι συνήθιζαν να φτιάχνουν τη βιενέζικη tafelspitz (το περίφημο βραστό μοσχαρίσιο κιλότο με λαχανικά) για να εξυπηρετήσουν μετανάστες εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Volkswagen. Όταν οι Βραζιλιάνοι γνώρισαν αυτό το υπέροχο λιπαρό τριγωνικό κομμάτι αποφάσισαν να το βάλουν στη σχάρα και να το ψήσουν! Τα κατάφεραν τόσο καλά, που από τη δεκαετία του ’70, η picanha έκλεψε την παράσταση και έγινε το Νο 1 σε όλες τις Βραζιλιάνικες churracaries.
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα γίνει αναλυτική παρουσίαση της διαχείρισης της picanha:
- Τρεις διαφορετικές κοπές: για ψήσιμο σε περιστρεφόμενη σούβλα (το γνωστό μισοφέγγαρο), για steak, για rotisserie
- Ψήσιμο: σε ζωντανή φωτιά – είδος κάρβουνου – «τάισμα» φωτιάς – θερμοκρασία picanha
- Τρόπος αλατίσματος
- Τρόπος σερβιρίσματος
- Συνοδευτικά
Οι συμμετέχοντες θα έχουν ενεργό ρόλο στο σεμινάριο κόβοντας, ψήνοντας και φυσικά δοκιμάζοντας το δικό τους κομμάτι picanha από μοσχάρι black angus.
Το τερπνό μετά του ωφελίμου σε μια μεγάλη γιορτή ψησίματος!!!
Το μενού
Picanha Rotisserie
Picanha Steak
Λουκάνικα
Σάλτσα Chimichurri
Σαλάτα με ανανά, μάνγκο, ψητές πιπεριές και hot chili sauce Brava
Σαλάτα με κινόα, μυρωδικά και κολοκυθάκι
Παγωτό σοκολάτα Callebaut με καραμελωμένο μπέικον
Κρασί
Μπύρα
Μαζί μας τα ελληνικά προϊόντα Brava
Κόστος: 120 €, Φοιτητές: 75 €
Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 2110124610 ή στο email info@foodvisions.gr