Η FOODVISIONS με τη Μυρσίνη Λαμπράκη και τον Γιώργο Καραγιάννη παρουσιάζουν το απόλυτο σεμινάριο «Όλα για το Κεμπάπ» ιδανικό για κάθε επαγγελματία κρεοπώλη, τεχνίτη ψητοπωλείου, ψήστη και φοιτητές σχολών μαγειρικής.

Οι ειδικοί σεφ στο κρέας και στο ψήσιμο θα σας δείξουν βήμα βήμα τα μυστικά της παρασκευής του κεμπάπ, το πέρασμά του στη βέργα, το σωστό ψήσιμο και τα κατάλληλα συνοδευτικά όπως πίτες, σάλτσες, αλοιφές, σαλάτες.

Το κεμπάπ, σύμφωνα με τον Όμηρο, έχει τις ρίζες του στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κεντρική Ασία. Το παραδοσιακό κρέας για τα κεμπάπ είναι το αρνί και ανάλογα με τις τοπικές γεύσεις ή τους θρησκευτικούς περιορισμούς μπορεί να είναι από μοσχάρι, χοιρινό, κατσίκι ή κοτόπουλο ή μίξη αυτών. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα αναλυθούν τέσσερις συνταγές από τα πιο διάσημα και λαχταριστά κεμπάπ, το Αρμένικο, το Πολίτικο, το Ούρφα και το Άντανα.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει με την παρουσίαση των υλικών αλλά και του εξοπλισμού που είναι απαραίτητα για να φτιαχτεί ένα καλό ζουμερό καλοψημένο Κεμπάπ χωρίς ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΜΟΝΟΝΑΤΡΙΟ και ΦΩΣΦΟΡΙΚΑ ΑΛΑΤΑ.

Θα αναλυθούν οι μίξεις κρεάτων, μπαχαρικών, ο τρόπος με τον οποίο «δουλεύεται» το μείγμα, οι τεχνικές ψησίματος αλλά και το ποσοστό λίπους που πρέπει να περιέχει το κεμπάπ προκειμένου να μη διαλυθεί και να παραμείνει ζουμερό. Στη συνέχεια η Μυρσίνη Λαμπράκη και ο Γιώργος Καραγιάννης θα παρουσιάσουν μια σειρά από συνταγές που συνοδεύουν άψογα το κεμπάπ όπως το κους κους με πιπεριές, φέτα και δυόσμο.

Αναλυτικά το σεμινάριο θα εξετάσει τις παρακάτω ενότητες

  • Ποια είδη & κομμάτια κρέατος είναι κατάλληλα για κάθε είδος κεμπάπ.
  • Ποιο ζωικό λίπος είναι ιδανικό για το κεμπάπ και σε τι αναλογία.
  • Πως να συνδυάσετε τα μπαχαρικά έτσι ώστε να επιτύχετε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα.
  • Ο τρόπος και η σημασία του ζυμώματος του μείγματος
  • Η σημασία της υφής και της απουσίας πρόσθετων χημικών και συντηρητικών
  • Οι τρόποι ψησίματος και η σωστή διαδικασία για κάθε τρόπο
  • Ιδιαίτερες και μοναδικές συνταγές παρασκευής κεμπάπ
  • Τα κατάλληλα συνοδευτικά που θα απογειώσουν το κεμπάπ

Μαζί μας τα ελληνικά προϊόντα Brava, το Κτήμα Λαντίδης και η εταιρεία κρεάτων Devesa

Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 2110124610 

Ειδικές τιμές για φοιτητές

Πάρε Μέρος Στο Σεμινάριο

date
Ημερομηνία

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

time
Διάρκεια Σεμιναρίου

17:00-22:00

cost
Κόστος Σεμιναρίου

120.00 €

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου