Κιμάδες & κρεατοσκευάσματα – Θεσσαλονίκη
Η Master Grill Chef Μυρσίνη Λαμπράκη, η ειδική στο κρέας και στο ψήσιμο, παρουσιάζει το απόλυτο σεμινάριο «Κιμάδες & κρεατοσκευάσματα» για επαγγελματίες σεφ, μάγειρες και κρεοπώλες.
Η σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη θα σας δείξει βήμα βήμα τα μυστικά της παρασκευής του κεμπάπ, το πέρασμά του στη βέργα, το σωστό ψήσιμο, τα υλικά αλλά και τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητα για να φτιαχτεί ένα ζουμερό καλοψημένο κεμπάπ χωρίς ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΜΟΝΟΝΑΤΡΙΟ και ΦΩΣΦΟΡΙΚΑ ΑΛΑΤΑ καθώς και τη σωστή διαδικασία παρασκευής για αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου, ανάμεικτα και Texas burger.
Αναλυτικά το σεμινάριο θα εξετάσει τις παρακάτω ενότητες
• Ποια είδη & κομμάτια κρέατος είναι κατάλληλα για κάθε είδος κεμπάπ, μπιφτεκιών και burger.
• Μίξεις κρεάτων
• Ποιο ζωικό λίπος είναι ιδανικό για το κεμπάπ και σε τι αναλογία.
• Πως να συνδυάσετε τα μπαχαρικά έτσι ώστε να επιτύχετε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα.
• Ο τρόπος και η σημασία του ζυμώματος του μείγματος
• Η σημασία της υφής και της απουσίας πρόσθετων χημικών και συντηρητικών
• Οι τρόποι ψησίματος και η σωστή διαδικασία για κάθε τρόπο
Θεσσαλονίκη 21/1/2019
Ώρα έναρξης: 18:00
Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες
Κόστος: 80 €
Κρατήσεις θέσεων & πληροφορίες στο τηλ. 2311 824 494 | 6948 570 087, www.tastepoint.gr
Χώρος Διεξαγωγής: Πολυχώρος Taste Point | Οδυσσέως 19, Θεσσαλονίκη