Master Class «Meat on the Stick» & «Σούβλες» από όλο τον κόσμο
Ένα ξεχωριστό MasterClass για μικρές και μεγάλες σούβλες από τη MasterGrillChef Μυρσίνη Λαμπράκη με guestτον Γιώργο Καραγιάννη.
Οι σεφ θα μοιραστούν τα μυστικά τους με τους επαγγελματίες και μη για τις τέλειες σούβλες και τα κρέατα σε μικρά και μεγάλα σουβλάκια όπως τα Ρώσικα και Καυκάσια shashlik, το ShishKebab, το Ελληνικό κοντοσούβλι, τη Βραζιλιάνικη σούβλα, τα Γιαπωνεζικα Yakatori & Kushiyaki κ.α.
Θα δείξουν stepbystepόλες τις τεχνικές με τη χρήση των grill και του bbq με διαφορετικά είδη κάρβουνου δημιουργώντας άκρως ενδιαφέροντα πιάτα σε γεύση και παρουσίαση. Ταυτόχρονα θα δώσουν tips για τη σωστή θερμοκρασία ψησίματος, τους συνδυασμούς των μπαχαρικών για κάθε κρέας και τρόπο ψησίματος, συνταγές για μαρινάρισμα των κρεάτων αλλά και συνοδευτικές σάλτσες.
Συνταγές
·Καυκάσια Shashlik μαριναρισμένα σε ξινόγαλο και βότανα.
·Χοιρινό κοντοσούβλι σε άρμη από κονιάκ και αλάτι αρωματισμένο με άγριο θυμάρι.
·Σουβλάκια προβάτου μαριναρισμένα σε νερό από θυμάρι και Αιγυπτιακή κιουμπέμπα.
·Βραζιλιάνικη σούβλα από κιλότο Ελληνικής μοσχίδας.
·Γιαπωνέζικες σούβλες triptip με Hoisinsauce.
·Σούβλα κοτόπουλου με μαρινάδα από εστραγκόν μουστάρδα και μέλι.
·Σαλάτα chimichurri
·Τζατζίκι με wasabi.
·Σαλάτα με καπνιστό ανανά και κόλιανδρο
·Guacamole με τσίλι
·Λιβανέζικη σαλάτα Mutabal
·Ρομέσκο με αμύγδαλα
Το σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef, μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης και σε ερασιτέχνες ψήστες και λάτρεις του κρέατος.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.
Κόστος συμμετοχής: 120€ / Δήλωση συμμετοχής μέχρι Πέμπτη 03/05/2018 κόστος 90€ / Φοιτητές Σχολών Μαγειρικής 70€
Πληροφορίες: 2106148684, 2110124610, mirsinicookings@gmail.com
Διεύθυνση: Foodvisions, Παπαφλέσσα 56, Νέα Ερυθραία, 14671