Το Meat & Grill Stories  παρουσιάζει ένα μοναδικό σεμινάριο για την παρασκευή Λουκάνικων για Επαγγελματίες Κρεοπώλες, Εστιάτορες, Σεφ και μερακλήδες ιδιώτες! Παρακολουθώντας το σεμινάριο θα μπορέσετε εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε και εσείς τα δικά σας λουκάνικα στο σπίτι, ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ!

Σε συνεργασία με την ΑΦΟΙ ΙΑΚ.ΣΑΓΙΑ Ο.Ετην ΦΑΡΜΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, το κρεοπωλείο ΦΑΡΜΑ ΔΡΟΣΟΥ, τις εταιρείες ψησταριών ΒΙΟΚΑΝ Traeger Grills και τα ελληνικά Πυρηνοκάρβουνα  Oleabriq, η Meat & Fire Chef Μυρσίνη Λαμπράκη και μια έμπειρη ομάδα από κρεοτέχνες, θα σας μυήσει στα μυστικά για την δημιουργία και παρασκευή Λουκάνικων, που όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να γνωρίζουν, ώστε να προσθέσουν μια νέα γκάμα premium ελκυστικών προϊόντων στις βιτρίνες τους και στο εστιατόριο τους.

Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΣΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

Τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε τεράστιο διατροφικό trend και όχι άδικα, μιας και η υιοθέτηση μίας καθαρότερης, χωρίς πρόσθετα, διατροφής έχει γίνει πλέον επιτακτική ανάγκη ακόμα και στα κρεατοσκευάσματα μικρής παραγωγής. Το «clean eating» ή ελληνιστί «καθαρή διατροφή» (διατροφή χωρίς πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα) έχει μετρήσει πολλούς οπαδούς μιας και τα οφέλη της στην υγεία και τον οργανισμό σου είναι πολλά.

Μάθε πως μπορεί να διαφοροποιηθείς στο πιο αγαπημένο παρασκεύασμα των Ελλήνων: το λουκάνικο - με Ελληνικές, Μεξικάνικες, ευρωπαϊκές και δημιουργικές συνταγές!

 

Ποιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα παρακάτω λουκάνικα & παρασκευάσματα :

  • ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ  γεμιστό με γραβιέρα και βασιλομανίταρο
  • ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ με τυρί τσένταρ, μπύρα & jalapenos  
  • ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ με γλυκάδια
  • ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ  με μοτσαρέλα & βασιλικό
  • ΠΡΟΒΕΙΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ με φυσικό έντερο
  • Μεξικάνικο Chorizo με ancho chillli (τσορίθο)

 

Ενότητες

  • Ποια είδη & κομμάτια κρέατος είναι κατάλληλα για τα λουκάνικα.
  • Ποιο ζωικό λίπος είναι ιδανικό για τα λουκάνικα.
  • Πως να συνδυάσετε τα μπαχαρικά, έτσι ώστε να επιτύχετε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα.
  • Η σημασία της υφής και της γέμισης του λουκάνικου για το σωστό "δάγκωμα" μετά το ψήσιμο χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα.
  • Σωστή ωρίμανση και σωστό κάπνισμα.
  • Τεχνικές καπνίσματος - Θα καπνιστούν επιτόπου σε καπνιστήριο πελλετ  TRAEGER με ξύλα από οξιά & σφένδαμο.
  • Ποια είδη κρέατος είναι κατάλληλα για κάπνισμα.
  • Ιδιαίτερες και μοναδικές συνταγές παρασκευής λουκάνικου.
  • Πως ψήνουμε σωστά τα λουκάνικα στη σχάρα, στο φούρνο, στο τηγάνι.
  • Γευσιγνωσία και επιτόπου ψήσιμο με ειδικό κάρβουνο Oleabriq  από πυρήνα ελιάς με διάρκεια και ασφάλεια για την υγεία μας ακόμα και όταν διαχειριζόμαστε λιπαρά κρέατα

 

ü  Το πρόγραμμα θα γίνει από την ομάδα του Meat & grill Stories, στην οποία συμμετέχουν κρεοτέχνες και έμπειροι ψήστες. Περιλαμβάνει demonstration με γευστική δοκιμή(όλων των παραπάνω κομματιών κρέατος) και οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και συνταγολόγιο.

ü  Τα δίδακτρα προκαταβάλλονται με την εγγραφή σας, για την οριστικοποίηση της κράτησής σας.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!
Λόγω των συνθηκών covid 19:

ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ
α) Εισέρχεστε στο μάθημα με υπεύθυνη δήλωση αρνητικού self test που έχει διενεργηθεί έως και 24 ώρες πριν το μάθημα ή άλλου τύπου διαγνωστικού τεστ (rapid ή PCR) που έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν το μάθημα ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.

β) Παρακαλούμε τηρείστε τους βασικούς κανόνες ασφάλειας: αποστάσεις, χρήση προσωπικής μάσκας και γαντιών, απολύμανση χεριών κατά την είσοδό σας.

Το Masterclass είναι αυστηρά για 12 άτομα. Ακυρώσεις μέχρι και 3 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του μαθήματος, έχουν επιστροφή της αξίας του ή μεταφορά σε επόμενο μάθημα. Σε περίπτωση που η ακύρωση γίνει μετά το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, δεν πραγματοποιείται επιστροφή, ούτε μεταφορά του ποσού σε άλλο μάθημα.

Ακυρώσεις που πραγματοποιούνται με υπαιτιότητα του Meat and grill stories, έχουν επιστροφή της αξίας του μαθήματος ή μεταφορά σε επόμενο μάθημα.

Πάρε Μέρος Στο Σεμινάριο

date
Ημερομηνία

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2022

time
Διάρκεια Σεμιναρίου

17:00 - 22:00

cost
Κόστος Σεμιναρίου

120.00 €

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου