Αρνί, πρόβατο, κοπές, κρεατοπαρασκευάσματα, ψησίματα! Παρουσιάζονται σε ένα επικό, ολοήμερο masterclass, από την πλέον ειδική στο κρέας και το ψήσιμο, chef Μυρσίνη Λαμπράκη, πρόεδρος της Ελλάδας του WBQA, βραβευμένη με το ESTIA AWARDS 2021 (ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ PROJECT : Επανεκκίνηση κατανάλωσης του πρόβειου κρέατος στην ελληνική & ξένη αγορά) και την ομάδα του Meat & grill stories. Το σεμινάριο, απευθύνεται σε επαγγελματίες κρεοπώλες, Chef, ιδιοκτήτες χώρων μαζικής εστίασης, μαθητές σχολών μαγειρικής και μερακλήδες κρεατολάγνους.

Στο Meat and Grill MasterClass θα παρουσιαστούν οι ράτσες από τα ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ & ΠΡΟΒΑΤΑ, οι ιδιαιτερότητες τους, ανατομία, καθώς και 15 διαφορετικές ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ  κοπές , τα δεσίματα, το μαρινάρισμα και οι τρόποι μαγειρέματος για το κάθε είδος.

Το master class θα γίνει σε συνεργασία με την ΦΑΡΜΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, το κρεοπωλείο ΦΑΡΜΑ ΔΡΟΣΟΥ, τις εταιρείες ψησταριών ΒΙΟΚΑΝPrimo Grill, τα ελληνικά Πυρηνοκάρβουνα  Oleabriq, και την ομάδα του Meat & grill Stories, στην οποία συμμετέχουν κρεοτέχνες και έμπειροι ψήστες. Περιλαμβάνει demonstration με γευστική δοκιμή και οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και συνταγολόγιο.

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Η τάση τα τελευταία χρόνια θέλει να επιστρέφουμε στις ρίζες μας. Μετά τα black angus και τις picanha η προβατίνα (και φυσικά το αρνί και το κατσίκι), κάνει ένα δυναμικό come back από τις χασαποταβέρνες μέχρι τα πιο fancy εστιατόρια.

Το κρέας της προβατίνας (λαϊκιστί χονδρό) είναι σίγουρα ένα είδος με φανατικούς φίλους και αντίστοιχα εχθρούς. Χάρη στην ιδιαίτερα μεστή γεύση του ξεχωρίζει από όλα τα άλλα είδη κρέατος αποτελώντας έτσι ένα μεγάλο ανεξάρτητο μαγειρικό κομμάτι για τη χώρα μας.

Από μόνη της ως κρέας, αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην  διαχείριση, το ψήσιμο και  την μαγειρική. Αντίθετα με το τι νομίζουν οι περισσότεροι, ότι δηλαδή είναι ένα κρέας σκληρό, με λίπος και έντονη μυρωδιά, εάν την επιλέξουμε σωστά, την σιτέψουμε επαρκώς, κάνουμε σωστές κοπές  δίνει ένα απίστευτο γευστικό αποτέλεσμα.

Ενότητες

Κοπές

·         Λαιμός Ολόκληρος - Λαιμός άνευ οστού

·         Μπριζολάκια λαιμού

·         Σπαλομπριζόλα πρόβεια (εγγλέζικη κοπή)

·         Χεράκι άνευ οστού

·         Εμπρόσθιο κότσι

·         Καρέ

·         Γαλλικό trimming

·         Διπλή γαλλική μπριζόλα , γεμιστή

·         Lamb axe -Τούρκικη κοπή

·         Μονοκόμματη μπριζόλα αρνιού σέλας

·         Τραβηχτό μπούτι butterfly

·         Τ-Bone

·         Κιλότο

·         Στρογγυλό

·         Οπίσθιο Κότσι

 Συνταγές σεμιναρίου

·         Προβέτα γεμιστή με μυρωδικά & τυριά

·         Picanha προβατίνας σε περιστρεφόμενη σούβλα

·         Burger προβατίνας της Σεφ

·         Καπνιστή κορόνα αρνιού, γεμιστή με αποξηραμένα φρούτα & μοτσαρέλα

·         Μπουτάκια αρνιού ρολό, γεμιστά με πέστο & γραβιέρα

·         Lamb axe, σε τριπλή σχάρα με θυμαρίσιο αρωματικό βούτυρο

·         Τα περίφημα σουβλάκια προβατίνας της XINJIANG

·         Ολόκληρο μπούτι αρνιού σε περιστρεφόμενη σούβλα με βούτυρο λεμονιού

·         Φιλέτο αρνιού tagliata, μαριναρισμένο σε κόκκινο κρασί, πετιμέζι και θυμάρι

·         Κοντοσούβλι πρόβειο, Καυκάσου

 Τεχνικές ψησίματος

·         Άναμμα  φωτιάς με ειδικό κάρβουνο Oleabriq  από πυρήνα ελιάς με διάρκεια και ασφάλεια για την υγεία μας

·         Έμμεσο και άμεσο ψήσιμο

·         Ψήσιμο σε Ignis Roaster Biokan (με κάρβουνο)

·         Ψήσιμο σε Parilla Biokan και πως δουλεύει

·         Ψήσιμο, κάπνισμα σε Traeger Grill

·         Ψήσιμο, κάπνισμα σε Primo Grill

·         Σταθερή θερμοκρασία φωτιάς

 Το πρόγραμμα θα γίνει από την ομάδα του Meat & grill Stories, στην οποία συμμετέχουν κρεοτέχνες και έμπειροι ψήστες. Περιλαμβάνει demonstration με γευστική δοκιμή(όλων των παραπάνω κομματιών κρέατος) και οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και συνταγολόγιο.

  • Τα δίδακτρα προκαταβάλλονται με την εγγραφή σας, για την οριστικοποίηση της κράτησής σας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!
Λόγω των συνθηκών covid 19:

ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ
α) Εισέρχεστε στο μάθημα με υπεύθυνη δήλωση αρνητικού self test που έχει διενεργηθεί έως και 24 ώρες πριν το μάθημα ή άλλου τύπου διαγνωστικού τεστ (rapid ή PCR) που έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν το μάθημα ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.

β) Παρακαλούμε τηρείστε τους βασικούς κανόνες ασφάλειας: αποστάσεις, χρήση προσωπικής μάσκας και γαντιών, απολύμανση χεριών κατά την είσοδό σας.

Ακυρώσεις μέχρι και 3 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του μαθήματος, έχουν επιστροφή της αξίας του ή μεταφορά σε επόμενο μάθημα. Σε περίπτωση που η ακύρωση γίνει μετά το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, δεν πραγματοποιείται επιστροφή, ούτε μεταφορά του ποσού σε άλλο μάθημα.

Ακυρώσεις που πραγματοποιούνται με υπαιτιότητα του Meat and grill stories, έχουν επιστροφή της αξίας του μαθήματος ή μεταφορά σε επόμενο μάθημα.

Ώρα έναρξης: 12:00 – 19:00
Διάρκεια σεμιναρίου: 7 ώρες
Κόστος συμμετοχής 120 €
Μαθητές  ΣΧΟΛΏΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ και άνεργοι: 80€ ( για 2 θέσεις μόνο)
Κρατήσεις θέσεων & πληροφορίες στο τηλ. 2106148684,6936799994
Email : mirsinicookings@gmail.com

 Άλλες πληροφορίες
Meat & Grill Seminars
Διεύθυνση: ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ 56, ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ 14671
Παρκινγκ : ΔΡΟΜΟΣ

Πάρε Μέρος Στο Σεμινάριο

date
Ημερομηνία

Κυριακή, 10 Απριλίου 2022

time
Διάρκεια Σεμιναρίου

12:00-19:00

cost
Κόστος Σεμιναρίου

120.00 €

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου